Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodstvo-EU/templates/atomic/index.php on line 49

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodstvo-EU/libraries/cms/application/site.php on line 272

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodstvo-EU/templates/atomic/index.php on line 49

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodstvo-EU/templates/atomic/index.php on line 73
PORESKI ZASTUPNIK U SLOVENIJI - Računovodstvo Replika

T: +386 (0)1 422 88 77, G: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

RAČUNOVODSTVENE USLUGE - PORESKI ZASTUPNIK - PREDUZETNIČKI KONSALTING - RAČUNOVOĐA - LJUBLJANA - SLOVENIJA

Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Pravilno obračunavanje poreza na dobit i optimizacija poreskog bilansa preduzeća su neophodni za uspešno poslovanje preduzeća.

Poreski savetnici zaposleni u Repliki znaju posavetovati preduzeće kako da optimizuje poreski bilans na zakonit način, uštedi na porezu i optimizuje prihod preduzeća. Pored vođenja knjigovodstva i računovodstva za preduzeća, vodimo računa i da pravilno i blagovremeno predamo poreske obračune. 

Replika pruža savete i fizičkim licima u vezi sa plaćanjem poreza na dobit od kapitala, tj. od prodaje hartija od vrednosti, deonica preduzeća ili nekretnine. 

Za više informacija pišite na info@replika.si ili pozovite +386 (0)1 422 88 77.

 

Poreski savetnici zaposleni u Repliki Vam pomažu rešiti sva pitanja u vezi sa obračunavanjem transfernih cena i vođenjem neophodne dokumentacije. 

Pravilno obračunavanje transfernih cena je važno za utvrđivanje dobiti preduzeća, koji je osnova za utvrđivanje poreza na dohodak pravnih lica (porez na dobit). Poreski propisi zahtevaju da se za transakcije unutar međunarodnog preduzeća ili među povezanim licima poštuju cene na osnovu propisanih metoda za utvrđivanje transfernih cena. Jedna od tih metoda je uporediva tržišna cena, koja je rezultat ponude i potražnje na tržištu. U skladu sa tim, preduzeća (poreski obveznici) moraju dostaviti dokumentaciju o povezanim licima, opsegu i vrsti poslovanja sa njima, kao i o određivanju metoda korišćenih u međusobnim transakcijama. Osim toga, dokumentacija se mora čuvati deset godina na kraju svake godine na koju se sledeća nastavlja.

Za stručnu pomoč prilikom registracije povezanih lica i obračunavanju transfernih cena možete se obratiti preduzeću za poreski konsalting Replika. Pišite na info@replika.si ili pozovite +386 (0)1 422 88 77.

 

Za inostrana preduzeća u Sloveniji u poreskoj upravi vršimo registraciju obveznika za PDV. Nudimo poreski konsalting prilikom ostvarivanja prava na povraćaj PDV-a.

Preduzeće (pravno ili fizičko lice) se registruje za PDV na osnovu priložene evidencione prijave za PDV. Osim ove prijave moraju se priložiti i odgovarajući dokumenti koje zahteva slovenačka poreska uprava, oko kojih će Vam naši poreski stručnjaci rado pomoći. Preduzeće se može registrovati kao PDV obveznik na samom početku poslovanja, a u obavezi je da se registruje kao takvo, ukoliko iznos oporezovanog godišnjeg prometa premaši zakonom određeni iznos. Na ovaj način preduzeće postaje PDV obveznik, stoga mora pravilno obračunavati i plaćati PDV.

Knjigovodstvo i računovodstvo Replika ima iskustva sa registracijom preduzeća za PDV. Isto tako pružamo računovodstvene usluge, a možemo se pobrinuti i za pravilan obračun PDV-a. 

U okviru poreskog konsaltinga pripremamo i neophodnu dokumentaciju za povraćaj PDV-a za preduzeća i fizička lica, a ujedno Vam i razjasnimo u kom slučaju imate prava na povraćaj PDV-a.

Za više informacija pišite na info@replika.si ili pozovite +386 (0)1 422 88 77.

 

Kompanija za računovodstvo i poreski konsalting Replika nudi usluge poreskog zastupnika svim inostranim preduzećima.

Inostrano preduzeće, koje je poreski obveznik za PDV i koje nema sedište u Sloveniji već u nekoj drugoj državi članici, može da imenuje poreskog zastupnika kao lice, koja mora da plaća PDV. Preduzeće mora imenovati poreskog zastupnika ukoliko ima sedište u trećoj državi ili državi trećeg sveta.

U Repliki, u ime preduzeća koje je poreski obveznik, a nema sedište u Sloveniji ispunjavamo obaveze i koristimo prava iz oblasti PDV-a. To znači da za preduzeće sastavljamo i predajemo obračune za PDV, plaćamo PDV, predajemo zahteve za povraćaj preplaćenog doprinosa, itd. Svojim uslugama uspevamo da u potpunosti rasteretimo preduzeća raznih formalnosti, na primer blagovremeno dostavljamo dokumentaciju i plaćamo izračunat porez, tj. moramo biti ovlašćeni za plaćanje poreza. 

Za više informacija pišite na info@replika.si ili pozovite +386 (0)1 422 88 77.

 

 

<< Nazad

video prezentacija

» Promo video teaser

Izvrsnost grupacije Replika
Grupaciju Replika odlikuju stručni kadrovi, znanje, odličan kvalitet rada i brzo reagovanje.

Računovodstvo

VIRTUALNA KANCELARIJA I E-SAVET

Virtualna kancelarija
Nudimo Vam registraciju preduzeća na našoj adresi u Ljubljani, Slovenija (EU) i elektronski konsalting.

E-savet

Horizon 2020 tools

Poslovni klub Replika

PRENOS POSLOVANJA U SLOVENIJU

 • KUPOVINA PREDUZEĆA

  Kupovina preduzeća u Sloveniji (već osnovanog i čistog preduzeća) Vam omogućava brz i jednostavan prodor na slovenačko tržište, kao i neposredan početak poslovanja.

 • OSNIVANJE PREDUZEĆA

  Osnivanje preduzeća u Sloveniji Vam omogućava da iskoristite sve ugodnosti koje pripradaju novoosnovanim preduzećima unutar EU. Postupak vode savetnici zaposleni u Repliki.

 • SEDIŠTE PREDUZEĆA

  Sedište preduzeća na određenom području može značiti i konkurentnu prednost. Sedište Vašeg preduzeća može biti i na adresi sedišta naše firme.

 • BANKARSKI RAČUN

  Izbor prave banke je važan za neometano poslovanje preduzeća. Nudimo Vam celokupni finansijski konsalting, uspostavljanje e-bankinga i komunikacije sa bankama.

 • PEČAT PREDUZEĆA

  Prednosti odličnih preduzeća kriju se u detaljima. Preduzećima nudimo sve na jednom mestu; nudimo i izradu pečata preduzeća.

 • PORESKI BROJ

  Zakonsko poresko poslovanje i poreska štednja su preduslov za uspeh preduzeća. Nudimo Vam celokupni poreski konsalting, uključujući dobijanje poreskog broja.

 • REGISTRACIJA ZA PDV

  Inostrano preduzeće mora priložiti poreskom organu neophodnu dokumentaciju, kako bi se registrovalo kao PDV obveznik. Na zahtev klijenta pripremamo sve neophodne dokumente.

 • VIRTUALNA KANCELARIJA

  Razvoj oruđa za komukaciju Vam omogućava da budete virtualno prisutni gde god da ste i da neometeno poslujete. Ostvarite to uz pomoć našeg e- računovodstva, e-konsaltinga i e-bankinga.

 • DOZVOLA ZA BORAVAK

  Za rad u Sloveniji morate osim radne dozvole imati i dozvolu za boravak. Svu dokumentaciju pripremamo individualno i u zavisnosti od potrebe pojedinca.

 • RADNA DOZVOLA

  Radna dozvola je ključni dokument za početak poslovanja u Sloveniji. Kasnije Vam obezbeđujemo i dozvolu za boravak.

 • KNJIGOVODSTVO I RAČUNOVODSTVO

  Uredno knjigovodstvo i računovodstvo predstavljaju ključnu osnovu preduzeća za uspešno poslovanje. Replika nudi sveobuhvatne računovodstvene usluge još od 2003. god.

 • PORESKI ZASTUPNIK

  Ukoliko je sedište Vašeg preduzeća u državi izvan EU, a poslujete u Sloveniji, potreban Vam je poreski savetnik. Replika je priznati poreski zastupnik za međunarodno priznata preduzeća.

 • POVRAĆAJ PDV-a

  Za strance bez stalnog boravka u Evropskoj Uniji (EU) postoji mogućnost povraćaja PDV-a. Replika svojim klijentima obezbeđuje povraćaj poreza.

 • TROSTRANI POSLOVI

  Za pravila obračunavanja PDV-a za međunarodne transakcije neophodno je dobro poznavanje poreskih zakona. Replika nudi poreski konsalting u trostranim poslovima.

 • INTRASTAT

  Izveštavanje za intrastat je samo jedna od obaveza preduzeća. Naši savetnici Vas mogu rasteretiti te obaveze.

 • TRANSFERNE CENE

  Transferne cene i pravilno obračunavanje poreza mogu značajno da utiču na rezultat poslovanja Vašeg preduzeća.

 • POREZ NA DOBIT

  Optimizacija poreskog bilansa može značajno da smanji porez na dobit preduzeća na zakonit način. Nudimo Vam optimizaciju u okviru poreskog konsaltinga Replike.

 • POSLOVNI PLANOVI

  Priprema poslovnog plana, koji će biti uspešno izveden zahteva znanje u oblastima upravljanja, finansija i zakonodavstva. U Repliki ćete naći sve stručnjake i neophodno znanje na jednom mestu.

 • POSLOVNE USLUGE

  Izvrstan menadžer ste, ali nemate vremena ni kadra da uradite sve sami. Outsourcing poslovnih usluga je u današnje vreme potreba i konkurentna prednost.

 • FINANSIRANJE PROJEKATA

  Pravilno finansiranje projekta je ključno za njegov uspeh. Naši stručnjaci nude celokupni finansijski konsalting prilikom dobijanja sredstava iz različitih izvora.

 • INVESTICIONI PROJEKTI

  Postoje odlični investicioni projekti kojima su potrebna finansijska sredstva. Zaposleni u Repliki znaju koje investicije imaju potencijala.

 • BESPOVRATNA SREDSTVA

  Bespovratna sredstva mogu biti značajan izvor dodatnog finansiranja Vašeg projekta. Replika poznaje mogućnosti i načine za dobijanje bespovratnih sredstava.

 • INVESTICIJE U NEKRETNINE

  Za kupovinu nekretnine ili kuće u Sloveniji neophodno je poznavanje tržišta nekretnina, kao i njihovog stanja. Replika nudi sve usluge vezane za nekretnine.

 • JAVNE LICITACIJE

  Kupovina nekretnina na javnim licitacijama može biti odlična investiciona prilika. Mi pratimo javne licitacije nekretnina u Sloveniji.

 • PRAVNI SAVET

  Osnivanje preduzeća, kupovina preduzeća, zapošljavanje, opšti uslovi, ugovori svih vrsta. Pravni savet našeg pravnog stučnjaka može rešiti Vaše probleme i izazove.

 • POSLOVNI KLUB REPLIKA

  Poslovno druženje i razmena aktuelnih poslovnih informacija našim klijentima nudi Poslovni klub Replika. Pozivamo Vas da nam se pridružite.

 • POSLOVNI PARTNER

  Izbor pravog poslovnog partnera je uvek važan za uspešnu realizaciju projekta. Replika Vam pomaže da nađete ili proverite odgovarajućeg partnera.

1/3

Investicioni projekti, investicije u nepremičnine, obrazovanje i javne licitacije nepremičnina

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.

Bespovratna sredstva EU, zastupanje preduzeća, optimizacija poslovanja i vođenje projekata

Replika PRO

idejni inženjering, d.o.o.

Naj računovodski servis 2012
Best accounting service in Slovenia
Certified accounting service
accounting in slovenia
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM