Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodstvo/templates/atomic/index.php on line 49

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodstvo/libraries/cms/application/site.php on line 272

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodstvo/templates/atomic/index.php on line 49

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodstvo/templates/atomic/index.php on line 73
POREZ OD DOBITI I OPTIMIZACIJA POREZNE BILANCE - Računovodstvo Replika

T: +386 (0)1 422 88 77, G: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

RAČUNOVODSTVENE USLUGE - POREZNI ZASTUPNIK - PODUZEĆE ZA SAVJETOVANJE - KNJIGOVOĐA - LJUBLJANA - SLOVENIJA

Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Pravilno obračunavanje poreza od dobiti i optimizacija porezne bilance poduzeća su nužni za uspješno poslovanje poduzeća.

Replikini porezni savjetnici znamo poduzećima savjetovati kako optimizirati poreznu bilancu na zakonit način, primjeniti zakonite porezne uštede i optimizirati dobit poduzeća. Za poduzeća vodimo knjigovodstvo i računovodstvo te se pobrinemo za pravilnu i pravovremenu predaju poreznih obračuna.

U Replici savjetujemo fizičkim osobama u vezi plaćanja poreza od dobiti iz kapitala, odnosno od prodaje vrijednosnih papira, udjela poduzeća ili nekretnina.
Za više informacija pišite na info@replika.si ili nazovite +386 (0)1 422 88 77.

Porezni savjetnici u Replici pomažemo riješiti sva pitanja vezana uz obračunavanje transfernih cijena i vođenja potrebne dokumentacije.

Pravilno obračunavanje transfernih cijena je važno za određivanje dobiti poduzeća koje je temelj za ocjenjivanje poreza od dohodka pravnih osoba (poreza od dobiti). Porezni propisi zahtijevaju da se za transakcije unutar međunarodnog poduzeća ili među povezanim osobama uzmu u obzir cijene na temelju pretpisanih metoda za određivanje transfernih cijena. Jedna od takvih metoda je usporediva tržišna cijena koja je rezultat ponude i potražnje na tržištu. Kod takvih primjera poduzeća (porezni obveznici) moraju osigurati dokumentaciju o povezanim osobama, opsegu i vrsti poslovanja s njima te o određenju metoda upotrijebljenih kod međusobnih transakcija. Uz to moraju i čuvati dokumentaciju narednih deset godina.

Za stručnu pomoć kod identifikacije povezanih osoba i obračunavanja transfernih cijena se možete obratiti na poduzeće za porezno savjetovanje Replika. Pišite na info@replika.si ili nazovite +386 (0)1 422 88 77.

Za strana poduzeća u Sloveniji kod poreznog tijela uređujemo identifikaciju za PDV. Nudimo porezno savjetovanje kod provedbe povrata PDV.

Poduzeće (pravna ili fizička osoba) se identificira za potrebe PDV na temelju predloženog zahtjeva za izdaju identifikacijskog broja za PDV. Zahtjevu moraju biti priloženi prikladni prilozi koje slovenska porezna uprava zahtijeva i oko kojih će Vam pomoći naši porezni stručnjaci. Poduzeće se može identificirati kao porezni obveznik za PDV od početka rada djelatnosti, a kada njegov iznos oporezivog godišnjeg prometa prekorači zakonski određenu granicu, tada se mora identificirati kao porezni obveznik za PDV.

U knjigovodstvu i računovodstvu Replika imamo iskustva s identifikacijom poduzeća za PDV. Isto tako za Vas radimo računovodstvene usluge i brinemo za pravilni obračun PDV.

U okviru poreznog savjetovanja za poduzeća i fizičke osobe pripremamo i potrebnu dokumentaciju za povrat PDV te Vam možemo objasniti u kojim slučajevima imate pravo na povrat PDV.

Za više informacija pišite na info@replika.si ili nazovite +386 (0)1 422 88 77.

U poduzeću za računovodstvo i porezno savjetovanje Replika za sva strana poduzeća radimo usluge poreznog zastupnika.

Strano poduzeće koje je porezni obveznik za PDV i koji nema sjedište u Sloveniji, već u nekoj drugoj državi članici EU, može izabrati poreznog zastupnika kao osobu koja mora plaćati PDV. Poduzeće mora imenovati poreznog zastupnika ako ima sjedište u trećoj državi ili na trećem teritoriju.

U Replici u ime poduzeća poreznog obveznika koje nema sjedište u Sloveniji ispunjavamo obaveze i provodimo prava iz adrese PDV. To znači da za poduzeće sastavljamo i podnosimo obračune PDV, plaćamo PDV, ulažemo zahtjeve za povrat viška odbitka PDV i dr. Pomoću naših usluga tako potpuno oslobodimo strana poduzeća ispunjavanja formalnih obaveza te im preostane samo da na vrijeme dostave dokumentaciju i plate izračunati porez odnosno da nas opunomoće za to.

Za više informacija pišite na info@replika.si ili nazovite +386 (0)1 422 88 77.

 

<< Natrag

video prezentacija

» Promo video teaser

Odličnost skupine Replika
Skupinu Replika odlikuju stručni kadrovi, znanje, visoka kvaliteta rada i velik broj upita.

Računovodstvo

VIRTUALNI URED

VIRTUALNI URED
Nudimo registraciju poduzeća na našoj poslovnoj adresi u Ljubljani, Slovenija (EU) i elektronsko savjetovanje.

E-SAVJET

Horizon 2020 tools

POSLOVNI KLUB REPLIKA

PRIJENOS POSLOVANJA U SLOVENIJU

 • KUPNJA PODUZEĆA

  Kupnja poduzeća u Sloveniji (znači već osnovanog i čistog poduzeća) Vam omogućava brz i jednostavan prodor na slovensko tržište te neposredni početak poslovanja.

 • OSNIVANJE PODUZEĆA

  Osnivanje poduzeća u Sloveniji Vam omogućava da iskoristite sve ugodnosti koje pripadaju novonastalim poduzećima unutar EU. Postupak vode savjetnici Replike.

 • SJEDIŠTE PODUZEĆA

  Sjedište poduzeća u određenoj regiij može značiti i konkurentnu prednost. Sjedište Vašeg poduzeća može biti i na našoj poslovnoj adresi.

 • BANKOVNI RAČUN

  Izbor prave banke je važan za nesmetano poslovanje poduzeća. Nudimo cjelovito financijsko savjetovanje, uspostavljanje e-banke i vođenje komunikacije s bankom.

 • ŽIG PODUZEĆA

  U detaljima su skrivene prednosti odličnih poduzeća. Poduzećima nudimo sve na jednom mjestu; pa čak i izradu žiga.

 • POREZNI BROJ

  Zakonito porezno poslovanje i porezne štednje su preduvjet za uspjeh poduzeća. Nudimo cjelovito porezno savjetovanje uključujući uređenje poreznog broja.

 • IDENTIFIKACIJA ZA PDV

  Strano poduzeće mora poreznom tijelu predati potrebnu dokumentaciju kako bi se moglo identificirati kao PDV obveznik. Na zahtjev stranke mi pripremimo sve potrebne dokumente.

 • VIRTUALNI URED

  Razvoj komunikacijskog alata omogućava Vam da ste s bilo kojeg mjesta virtualno prisutni i nesmetano radite. Ostvarite to pomoću našeg e-računovodstva, e-savjetovanja i e-banke.

 • DOZVOLA ZA BORAVAK

  Za rad u Sloveniji morate, uz radnu dozvolu, urediti i dozvolu za boravak. Svu dokumentaciju uređujemo individualno i prema potrebama pojedinca.

 • RADNA DOZVOLA

  Radna dozvola je ključni dokument za početak rada u Sloveniji. Kasnije Vam možemo urediti i dozvolu za boravak.

 • KNJIGOVODSTVO I RAČUNOVODSTVO

  Uređeno knjigovodstvo i računovodstvo su ključni temelji poduzeća za uspješno poslovanje. U Replici nudimo cjelovite računovodstvene usluge još od 2003. godine.

 • POREZNI ZASTUPNIK

  Ako imate sjedište u državi izvan EU i poslujete sa Slovenijom, potreban Vam je porezni zastupnik. Replika je ugledni porezni zastupnik međunarodno priznatim poduzećima.

 • POVRAT PDV

  Za strance bez stalnog prebivališta u EU postoji mogućnost povrata PDV. U Replici svojim strankama uređujemo povrat poreza.

 • TROSTRANI POSLOVI

  Pravila obračunavanja PDV za međunarodne transakcije zahtijevaju dobro poznavanje porezne zakonodavnosti. U Replici nudimo porezno savjetovanje kod trostranih poslova.

 • INTRASTAT

  Izvještavanje za intrastat je jedno od obaveza poduzeća. Naši savjetnici mogu obveznike osloboditi te obaveze.

 • TRANSFERNE CIJENE

  Transferne cijene i pravilno obračunavanje poreza može vrlo utjecati na poslovni ishod Vašeg poduzeća. U Replici Vam možemo savjetovati u vezi određenih transfernih cijena.

 • POREZ OD DOBITI

  Optimizacija porezne bilance može dosta smanjiti porez od dobiti poduzeća na zakonit način. Optimizaciju Vam nudimo u okviru poreznog savjetovanja Replike.

 • POSLOVNI PLAN

  Priprema poslovnog plana koji će biti uspješno izveden, zahtijeva znanje poslovodstva, financija i prava. U Replici imamo sve stručnjake i potrebno znanje na jednom mjestu.

 • POSLOVNE USLUGE

  Odličan ste manager, ali nemate vremena i kadra da sve napravite sami. Outsourcing poslovnih usluga je danas vrlo važan te je konkurentska prednost.

 • FINANCIRANJE PROJEKATA

  Prikladno financiranje projekata je ključno za uspjeh. Naši stručnjaci nude cjelovito financijsko savjetovanje kod dobivanja različitih izvora sredstava.

 • INVESTICIJSKI PROJEKTI

  Postoje odlični investicijski projekti koji trebaju financijska sredstva. U Replici znamo koje investicije imaju potencijal.

 • BESPOVRATNA SREDSTVA

  Bespovratna sredstva mogu biti važan izvor dodatnog financiranja Vašeg projekta. U Replici znamo sve mogućnosti i načine kako dobiti bespovratna sredstva.

 • INVESTIRANJE U NEKRETNINE

  Kupnja nekretnine ili kuće u Sloveniji zahtijeva poznavanje tržišta nekretnina te njihovog stanja. U Replici obavljamo sve nekretninske usluge.

 • JAVNE DRAŽBE

  Kupnja nekretnine na javnoj dražbi može biti odlična investicijska prilika. Mi pratimo javne dražbe nekretnina u Sloveniji.

 • PRAVNI SAVJET

  Osnivanje poduzeća, kupnja poduzeća, zapošljavanje, opći uvjeti, ugovori svih vrsta. Pravni savjet našeg pravnog stručnjaka može spasiti Vaše izazove.

 • POSLOVNI KLUB REPLIKA

  Poslovni klub Replika našim strankama nudi poslovno druženje i razmjenu aktualnih poslovnih informacija.

 • POSLOVNI PARTNER

  Izbor pravog poslovnog partnera je uvijek važan za uspješnu realizaciju projekta. U Replici možemo provjeriti ili pomoći pronaći prikladnog partnera.

1/3

Investicijski projekti, investiranje u nekretnine, obrazovanje i javne dražbe nekretnina

Replika Invest

Znanje za investicije, d.o.o.

Bespovratna sredstva EU, zastupanje poduzeća, optimizacija poslovanja i vođenje projekata

Replika PRO

Inženjerstvo ideja, d.o.o.

Naj računovodski servis 2012
Best accounting service in Slovenia
Certified accounting service
accounting in slovenia
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM